Ligging en klimaat


Lodève ligt in het departement de Hérault in de Languedoc-Roussillon. De regio Languedoc-Roussillon strekt zich vanaf Marseille in het noordoosten uit tot aan de Spaanse grens in het zuiden. Het is een zeer gevarieerd gebied met fruitboomgaarden en wijngaarden verspreid over het landschap, omringd door cipressen, laurierbomen en hoge platanen en niet te vergeten de fraaie kindvriendelijke zandstranden. De regio heeft van alles te bieden: boeiende culturele monumenten, lekkere wijn, Zuid-Europese keuken en ruige ongerepte natuur.

Lodève is gunstig gelegen en goed bereikbaar. Het ligt aan de autosnelweg A75 op ongeveer 30 minuten van Montpellier, Béziers, en Sète. U kunt er genieten van de rust en het echte Franse leven. Maar ook grote steden bezoeken of een dagje strand behoren zeker tot de mogelijkheden.

De regio Languedoc-Roussillon heeft een Middellandse Zeeklimaat met ongeveer 300 dagen zon per jaar. In het voor- en najaar zijn de dagtemperaturen minimaal 20ºC. Prima temperaturen om de omgeving te verkennen en te wandelen of fietsen. In de zomer schommelt de temperatuur
tussen de 25ºC en 30ºC met vaak een verkoelend briesje of flinke wind om te surfen en te zeilen.

Hieronder vindt u enkele weerberichten voor Lodève:

Meteociel
Zoover
Weeronline

© Copyright 2012 vakantiehuis-lodeve - All rights reserved | Algemene voorwaarden | Disclaimer