Dorpen & steden


Op deze pagina vindt u veel informatie over leuke dorpen en steden in de omgeving die zeker het bezoeken waard zijn. Onder aan de pagina vindt u verschillende foto’s. Door op de foto te klikken kunt u deze vergroten.

Lodève
Lodève is een middeleeuwse stad van kunst en geschiedenis. De stad heeft haar culturele en economische rijkdom te danken aan haar strategische positie midden in een wirwar van routes. De monumenten in de oude stad die een etappeplaats op de route van Santiago de Compostela was, getuigen van een prestigieus verleden.
Te bezichtigen: – de kathedraal Saint-Fulcran van Lodève uit de 13de eeuw – het atelier van oude en moderne tapijten opgericht door Colbert – het voormalige bisschoppelijke paleis en het huidige stadhuis – de priorij Saint Michel de Grandmont (12de eeuw) .

Montpellier
Deze hoofdstad van de regio, die voortdurend in beweging is, kan moeilijk in een paar woorden samengevat worden. Doordat de bevolking voor meer dan een kwart uit studenten bestaat, is dit de jeugdigste stad van Frankrijk. In deze mooie en gastvrije stad, met een oud centrum met prachtige gebouwen en kleine straatjes, is ook ’s avonds van alles te beleven in de theaters, bioscopen en opera’s.  Het hele centrum is voetgangersgebied. Bewonder de mooie gevels met balustrades, balkons, guirlandes en de Place de la Comédie met de Fontein les trois Graces. Strijk neem op een van de vele terrassen die het plein omringen en geniet van de vele straatartiesten. Ook de moeite waard is het zee-aquarium, op een minder mooie dag te combineren met de Ikea die er vlakbij ligt.
Tip: parkeer de auto aan de rand van de stad bij de parkeerplaats MOSSON en ga vervolgens met de tram goedkoop en gemakkelijk naar het centrum.
Klik hier voor de site van Montpellier.

St. Guilhem le Dessert
Saint-Guilhem-le-Désert ligt in een ongerepte omgeving en is een etappeplaats op de weg naar Compostella. Vandaag de dag is het een lieflijk kunstenaarsdorpje met smalle straatjes met veel ateliers en een prachtige kerk uit de 11 eeuw. De kerk, die een overblijfsel is van de oude abdij,  is een parel van romaanse kunst. Het witte steen van de gebouwen steekt prachtig af tegen de meestal diepblauwe lucht

Het dorp, dat nog steeds overblijfselen heeft van haar versterkingen, wordt gedomineerd door de ruïnes van een kasteel uit de 12de eeuw met een prachtig uitzicht. Op de Place de la Liberté vindt u een indrukwekkende plataan van 150 jaar oud.

Pézenas
Tussen de stranden en de bergen van het achterland ligt deze kunststad te midden van een vruchtbare vlakte, de tuin van de Hérault. Dankzij haar bloeiperiode in de 15e en 17e eeuw bevat de stad vele statige herenhuizen die gerestaureerd werden. Tevens was de stad in de 17e eeuw de verblijfplaats van Molière. Tegenwoordig wordt de stad gekenmerkt door zijn middeleeuwse getto en zijn tientallen antiquairs en brocantes.

Béziers
De eeuwenoude en levendige stad Béziers is beroemd om zijn wijn en stierenvechten. De stad was door haar unieke geografische ligging al vroeg beroemd vanwege de wijnbouw.. De rijke keuken, de traditionele feesten rond de heilige Aphrodisius (eind april) en de Feria (rond 15 augustus) geven Béziers een Spaans tintje. U kunt de Middellandse zee en Zuid-Frankrijk in al hun heerlijkheid ervaren op de avenue Paul Riquet, of in de tuinen met hun klaterende fonteinen. Niet te missen zijn het romeinse amfitheater en de kathedraal Saint Nazaire.

Stranden & plaatsjes aan de kust
Prachtige stranden vind je o.a. bij Cap-d’Agde;  Marseillan-Plage, Frontignan-plage, Palavas-les-Flots.

Plaatsen aan de kust die zeer de moeite van een tocht waard zijn, zijn La Grande Motte, gecombineerd met Aigues-Mortes en eventueel voor war cultuursnuiven met Arles. Ook het bedrijvige Sète  met haar kanalen en bruggen omzoomd door fraaie gebouwen, met veel roze en blauwe gevels en smeedijzeren balkonnetjes mag u zeker niet missen.
Langs de hele kust vind je tientallen leuke visrestaurants, waar het heerlijk toeven en eten is. Maar in de zomer vaak erg druk. Het is dan vooral lastig om een parkeerplaats te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

© Copyright 2012 vakantiehuis-lodeve - All rights reserved | Algemene voorwaarden | Disclaimer