Bezienswaardigheden


Hieronder geven we u meer informatie over de diverse bezienswaardigheden, leuke dorpen, markten en sportieve activiteiten. Onderaan de pagina vindt u foto’s van de omgeving. Door erop te klikken kunt u ze vergroten.

Lac de Salagou
Dit stuwmeer, gelegen bij Clermont-l ‘Hérault, is geschikt voor allerlei watersporten. Surfplanken en kleine zeilboten en waterfietsen zijn te huur bij de Base de Plein Air. De noord- en de oostzijde van het meer zijn het drukst. Aan de oostzijde is een strand met een paviljoen. Aan de zuidkant staan bomen, daar is het goed toeven in de schaduw. Vergeet niet plastic schoenen mee te nemen, want aan de waterkant liggen veel stenen. De oranjerood-kleurige grond in deze streek is bauxiet houdend. Een tochtje om het meer is een echte aanrader.: door rode lavavelden, langs wijngaarden en met prachtige panorama’s.

Le Canal du Midi
Het Canal du Midi is een onderdeel van het systeem van waterwegen dat de Atlantische Oceaan verbindt met de Middellandse Zee. Het volgen van het Canal du Midi, door Unesco beschermd vanwege de bijzondere architectuur, is de beste manier om de wijnstreken Minervois en Corbieres te verkennen. In alle rust ontdekt u hier langs het water de mooiste plekjes en wonderen van de natuur. U kunt op een boot stappen en u rond laten varen. Maar ook een boot huren, eventueel met een fiets erbij, hoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk mag u ook de Neuf Ecluses niet missen.

Oppidum d’ Enserune
U kunt een bezoek aan het Canal du Midi combineren met een bezoek aan het Oppidum d’ Enserune, gelegen op ongeveer 10 km van Béziers. Dit archeologische monument dat op de lijst met nationale monumenten staat, geeft goed inzicht in het leven in een gaulois dorp. Vanaf de rots waarop de ruine ligt heeft u een prachtig uitzicht over de wijnvelden en het opgedroogde binnenmeer van Montady.

Grotten van Demoiselles en viaduct van Millau
Een mooie prachtige dagtocht is een bezoek aan het beroemde viaduct van Millau, gecombineerd met een tocht door de Gorges du Tarn en een bezoek aan de Grottes des  Demoiselles. U vindt er zelfs een echte ondergrondse kathedraal! Vergeet niet iets warm mee te nemen voor in de grotten.
Klik hier voor meer informatie over de grotten en hier voor informatie over het viaduct van Millau.

Grotte de Clamouse en Pont de Diable
Tussen de Pont du Diable bij St. Jean de Fos en het kunstenaarsdorp met prachtige architectuur St Guilhem le Désert vindt u de Grottes de Clamouse, een van de mooiste grotten van de Languedoc. Ook hier kan het in de grotten fris zijn! Ga eventueel even lekker zwemmen bij de Pont du Diable om weer op zomers temperaturen te komen.

Cirque de Navacelles
Ten noorden van Lodève richting Ganges vindt u bij St. Maurice de Navacelles  het geologische wonder de Cirque de Navacelles. Het lijkt op een hoefijzer in de grond maar het is in werkelijkheid een kloof ingesleten door de rivier de Vis. Een niet te missen schouwspel en een prachtige tocht .
Klik hier voor meer informatie en de route

Cirque de Mourèze
Iets verderop langs de D908 vindt u de Cirque de Mourèze. Het gebied lijkt op een ruïne maar het betreft een bijzonder natuurverschijnsel. De kalkrotsen hebben hier door erosie allerlei vreemdsoortige vormen aangenomen: zo kunt u de dames, de beer, de herder, de sfinx en met uw eigen fantasie nog veel meer bijzondere vormen bewonderen. Ook leuk met kinderen. Het is verstandig om voor deze wandeling gymschoenen of wandelschoenen aan te trekken.

Bezichtigen van de Roquefort kaasproducenten
Wie kent er niet de blauw geaderde schimmelkaas Roquefort? In Lodève bent u in de buurt van de beroemde grotten in het mekka van de Roquefort. U kunt zelf door de grotten lopen met een  koptelefoontje op.  Zo hoort u de legende van de Roquefort en hoe de Roquefort kazen worden gemaakt. Ook leuk met kinderen. Vergeet niet iets warm mee te nemen voor in de grotten.
Klik hier voor meer informatie

Wijnroutes
De Languedoc staat bekend om zijn wijnen waarbij de laatste jaren ook steeds meer kwalitatief uitstekende wijnen op de markt komen. Natuurlijk mag u een bezoek aan een echte wijnkelder en het kopen van wijn in een vaatje zomaar getankt uit de muur niet missen! Voor een grote cave kunt u bijvoorbeeld naar St. Felix de Lodez gaan. Maar spannender is het natuurlijk om in een klein dorpje gewoon te stoppen bij het bordje VIN of DEGUSTATION en te proeven. Ook leuk om uw kennis van de Franse taal te oefenen want Engels spreken ze hier meestal niet.

 

© Copyright 2012 vakantiehuis-lodeve - All rights reserved | Algemene voorwaarden | Disclaimer